Småbarna på Lepus

Lepus er avdelingen for de yngste i barnehagen. Det er 13 barn fra 1-3 år og 4 ansatte, 2 er førskolelærere. Avdelingen er innredet etter småbarnas behov og lekene er tilpasset barn under 3 år.
Avdelingen er utformet med bord og stoler i barnas høyde, noen tripp-trapp-stoler til de aller minste, og det er god plass for barna å boltre seg i. Eget lekerom og egen løpegang der barna kan utfolde seg fritt etter behov. Barna veksler mellom lek, fart og moro og mange rolige stunder.
Det legges vekt på de yngstes behov med mye kos og nærhet, trygghet og omsorg. Noen skal lære å gå, noen skal begynne å snakke, og alle blir sett og hørt og alle får si sin mening, gjennom ord, peking eller bare et blikk.
De yngste har mye å lære og de lærer fort. Vi opplever at selv om de er veldig små, har de stor glede av å leke med jevnaldrende og være sammen med barn og voksne på Lepus.

Lepus har egen inngjerdet ute-lekeplass med lekeapparater tilpasset barn under 3 år. Her kan de boltre seg på et avgrenset område fritt for sykler i full fart og beskyttet fra de større barna i aktiv lek. I Lepus-hagen er det trygt og godt å være! Sikkerheten er ivaretatt på best mulig måte.